خواص درمانی گیاه بومادران و عوارض آن/
بومادران را اگر بشناسید مصرفش را رها نمی کنید/20 خاصیت ضد سرطان+مفید ترین گیاه برای زنان
کارگر آنلاین : گیاه بومادران گیاهی با مزاج گرم و خشک است که خواص دارویی فراوان دارد و در درمان بسیاری از بیماری ها کاربرد دارد. استفاده از گیاهان دارویی بومادران در اشکال مختلف می تواند فواید بسیاری برای سلامتی ما داشته باشد, اما اول از همه، درک چگونگی استفاده از آن مهم است.
بومادران چیست؟
بومادران یک گیاه علفی چند ساله است و تقریباً تمام قسمت های گیاه از نظر پزشکی مفید هستند. این گیاه که بومی مناطق زیادی در نیم کره شمالی است, هزاران سال قدمت دارد - حتی به افسانه های یونان باستان هم می رسد. نام های عامیانه زیادی برای این گیاه وجود دارد, از جمله فلفل سیاه پیر, گیاه خونریزی بینی, ملوفیل, سرباز و غیره. هم برگ ها و هم گل های بومادران خوراکی هستند, ساقه هایش را هم می توان برای مرهم موضعی خرد و استفاده کرد.
برگ های گیاه بومادران بوی خاصی دارند که کمی تند یا فلفلی هستند, به خصوص وقتی که برای آزاد کردن ترکیبات آروماتیک خرد می شوند. آمریکایی های بومی و بریتانیایی باستانی از این گیاه به طور گسترده ای استفاده می کردند و در طب سنتی چینی نیز تا حد زیادی به عنوان یک ماده سفت کننده و منقبض کننده, وجود دارد با این حال, این گیاه یکی از متنوع ترین و بهترین گیاهان دارویی در التیام طبیعی در سراسر جهان است.
ترکیبات و مواد مغذی موجود در گیاه بومادران:
مواد مغذی گیاه بومادران شامل انواع فلاونوئیدها, روتین و تانین و همچنین کومارین, ساپونین, سینئول, لاکتون, اوژنول و آنتی اکسیدان های دیگر است و چنانچه در این بخش از سلامت نمناک خواهید خواند علاوه بر این, این گیاه می تواند آهن, فسفر و گوگرد را از برگ هایش به بدن ما تامین کند.
فواید سلامتی گیاه بومادران:
فواید سلامتی گیاهان دارویی بومادران شامل موارد زیر است:
_التیام سریع تر زخم ها
_انعقاد خون
_حفظ دوره های پریودی
_کاهش التهاب
_کاهش فشار خون بالا
_تنظیم علایم آسم
_کاهش اضطراب
بگذارید آن ها را به تفصیل شرح دهیم.
گیاه بومادران چه فوایدی برای سلامتی دارد؟
گیاه بومادران برای التیام زخم:
این گیاه به خاطر توانایی اش در التیام زخم های آشیل در افسانه های یونانی معروف هستند, روند التیام زخم های موضعی را تسریع می کند.
انعقاد خون:
این گیاه وقتی استفاده می شود، می تواند لخته شدن خون را تحریک کند و آن را برای آسیب های حاد بسیار ارزشمند می سازد; با این حال, می تواند به عنوان یک رقیق کننده خون در بدن عمل کند, بنابراین باید احتیاط کرد.
آمنوره:
اگر برای داشتن یک پریود منظم درگیر هستید, طبق آنچه در بخش سلامت نمناک گفته شده است استفاده از این گیاه به ویژه در فرم چای می تواند به افزایش نظم و حفظ سلامت باروری شما کمک کند.
ورم پستان:
اگر پستان های شما شیر بسیار زیادی تولید می کند, تا جایی که برایتان دردناک است, مصرف خوراکی یا موضعی این گیاه علائم را از بین می برد.
گیاه بومادران برای اضطراب:
از زمان های قدیم این گیاه برای کاهش هورمون های استرس و القای حس آرامش در بدن و ذهن استفاده می شده است.
گیاه بومادران برای کاهش التهاب:
این گیاه برای کاهش التهاب در بخش های مختلف بدن از جمله علایم ورم مفاصل, نقرس و سندروم روده تحریک پذیر استفاده می شده است. هر دو کاربرد موضوعی و خوراکی می تواند به رفع این مشکلات کمک کند.
گیاه بومادران برای سلامت دستگاه گوارشی:
گیاه بومادران به تحریک ترشح آنزیم های گوارشی و صفرا معروف است که می تواند روند گوارشی را سرعت بخشیده و علائم یبوست, نفخ معده و اسهال را کاهش دهد.
گیاه بومادران برای فشار خون بالا:
تحقیقات نشان داده است که استفاده منظم از بومادران می تواند به تعدیل فشار خون کمک کند و می تواند خطر ابتلا به آترواسکلروز, حمله قلبی, سکته و بیماری های قلبی را کاهش دهد.
مصارف بومادران:
کاربردهای فراوانی از گیاه بومادران وجود دارد, از جمله در پخت و پز, به عنوان گیاه دارویی, در روغن سرکه و استفاده در لوازم های آرایشی.
اضافه کردن آن به سوپ و خورش و کاری برای بوی تند و فلفلی اش, بسیار رایج است.
گیاهان آشپزی - به طور کلی می توان با رزماری و پونه کوهی مقایسه اش کرد و می توان به عنوان ادویه به غذا اضافه کرد.
مصرف گیاه بومادران در غذاهای سرخ شده:
هنگامی که غذا را سرخ می کنید, می توانید طعم های مختلف را از گیاهان به آن غذا بدهید, بنابراین افراد اغلب از این گیاه به عنوان مکمل در غذاهایشان استفاده می کنند.
سرکه طعم دار:
- اگر می خواهید سرکه تند فلفلی داشته باشید, اجازه دهید چند هفته روغن این گیاه در سرکه بماند.
سالاد -
گیاه بومادران را می توان به سالادها اضافه کرد تا طعم جدید و کمی فلفلی به سالاد بدهد.
لوازم آرایشی -
وقتی ساقه های گیاه بومادران خرد می شوند, روغن های آن را می توان به لوازم آرایشی مختلفی اضافه کرد تا اثرات سفت کنندگی بر روی پوست را افزایش دهند.
چای -
بومادران را می توان در آب داغ ریخت تا آنتی اکسیدان ها و ترکیبات فعال خود را آزاد کنند.
عوارض جانبی بومادران:
در حالی که فواید مثبت بسیاری از گیاهان دارویی بومادران وجود دارد, اما اثرات جانبی متعددی نیز دارد که در ادامه بحث خواص گیاه بومادران در بخش سلامت نمناک به آنها خواهیم پرداخت.
_خواب آلودگی
_اختلالات خونریزی
_مشکلات فشار خون
_درماتیت
_التهاب موضعی
_افزایش دفع ادرار
از آنجا که بومادران می تواند لخته شدن خون را در برخی موارد کند کند, به همین دلیل برای بیمار انی که دچار اختلالات خونریزی هستند, می تواند خطرناک باشد. اثرات تداخلی منفی با داروهایی که خواب , درمانی ، فشار خون بالا, کاهش اسید معده و یا رقیق کننده خون دارد، ایجاد میکند.